Petteri pikkutakissa

Poliittisesti
aktiivinen IT-yrittäjä

TEKin Vihreät Itäinen

Tutustu Petskuun

Perustiedot
Nimi: Saku Petteri Räty
Syntymävuosi: 1986
Koulutus: Aalto-yliopisto di
Ammatti: Yrittäjä

Olen 37-vuotias Kuopioon puolisoni työn perässä päätynyt yrittäjä ja diplomi-insinööri (DI). Ennen Suomeen paluutamme viime vuonna asuimme Englannissa Cambridgessä vajaat pari vuotta.

Teknologia, analyyttinen ajattelu ja intohimo lukuja kohtaan ovat värittäneet niin opintojani kuin töitäni, läpi elämäni. Työurani olen tehnyt IT-alalla pörssi- ja kasvuyrityksissä.

Vahvojen vihreiden arvojen, ympäristövastuullisuuden ja humaanin oikeudenmukaisuuden lisäksi ajatteluani kuvaa päätösten ja perustelujen pohjaaminen tutkittuun tietoon, sekä markkinamyönteisyys.

Perheen ja ystäväpiirin parissa olen tunnettu tarkkana tyyppinä, jolta voi aina pyytää apua ja vinkkejä - on kyse sitten byrokratiaviidakossa suunnistamisesta tai oman hiilijalanjäljen pienentämisestä sähköautoilla.

Läpi elämäni olen ollut myös aktiivinen urheilija. Juniorina pelasin, yhdessä siskoni Nooran kanssa, lätkää samassa seurassa. Myöhemmin perheessämme kovasti tsempattu harrastus veikin siskoni aina kiekkoilun ammattilaiseksi asti - Noora on saavuttanut naisten jääkiekkomaajoukkueen maalivahtina kaksi olympiapronssia. Itse vaihdoin lajin kiekkoilusta golfiin, jossa kilpailin juniorina SM-tasolla. Harrastusmielessä golfaan yhä, pääsääntöisesti viihdymme viheriöllä yhdessä sukulaisteni ja ystävieni kanssa. Olen ollut myös Espoon golfseuran hallituksen jäsen vuonna 2014 ja toimin monta vuotta seuratuomarina.

Toimin useissa erilaisissa luottamustoimissa, niin asunto-osakeyhtiöiden hallituksissa, Viite - Tieteen ja teknologian vihreiden taloudenhoitajana kuin BIEN Finland - Suomen perustuloverkoston puheenjohtajana.